Project Description
Kucharz
Kurs ten ma na celu wprowadzenie Państwa pracowników w świat nowych technik przygotowywania, sporządzania i aranżacji potraw, które mają szerokie zastosowanie w ofercie gastronomicznej najlepszych restauracji i hoteli. W renomowanych restauracjach bardzo ważną rolę ma szef kuchni, który wraz ze swoim personelem uczestniczy w realizacji oferty a’ la carte dla klienta oraz przy przygotowywaniu oferty bankietowo – cateringowej, która w efekcie organoleptycznym oraz wizualnym staje się prawdziwą sztuką.
Program obejmuje następujące przedmioty:
– Technologia gastronomii
– Nowe techniki i nowoczesne technologie gotowania
– Funkcje i budowa stołów bankietowych
– Trendy w zakresie receptur potraw
Sztuka prezentacji potraw
– Garnirowane patery – koszty
– Kalkulacje
– Technologie kulinarne potraw (przystawki, przekąski, zupy, dania mięsne: wieprzowe, wołowe, drób, ptactwo, dziczyzna, jagnięcina i inne)
– Kuchnia regionalna, kresowa, staropolska, podstawy kuchni światowych
Centrum Doskonalenia Nauczycieli
Oferta skierowana dla kadry pedagogicznej oraz nauczycieli
Comments are closed.