Project Description
Kucharz
Sporządza różnego rodzaju potrawy, ciasta, napoje i desery z zastosowaniem narzędzi, maszyn i urządzeń w zakładach gastronomicznych i przedsiębiorstwach zajmujących się przygotowywaniem i produkcją wyrobów i półproduktów kulinarnych. Planuje i organizuje pracę w kuchni.
Absolwent tego kierunku będzie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
1) przechowywania żywności;
2) sporządzania potraw i napojów;
3) wykonywania czynności związanych z ekspedycją potraw i napojów.
Perspektywy zatrudnienia:Zatrudnienie w hotelach, restauracjach i innych publicznych miejscach żywienia, jak też na statkach, w pociągach pasażerskich i domach prywatnych.
Program obejmuje następujące przedmioty:
– (BHP)-Bezpieczeństwo i higiena pracy
– (PDG)-Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej
– (JOZ)-Język obcy ukierunkowany zawodowo
– (KPS)- Kompetencje personalne i społeczne
– Umiejętności stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodzie :kucharz
– Sporządzanie potraw i napojów
Tytuł zawodowy:
Kucharz
Cykl kształcenia:
zaoczny (sobota, niedziela co 2 tygodnie)
Tryb nauki:
zaoczny (sobota i niedziela co 2 tygodnie)
Kwalifikacje:
K1 : Sporządzanie potraw i napojów
Comments are closed.